Legume

Cultura legumelor are nu numai o mare importanță economică, ci și o istorie bogată în țara noastră. Puține gospodării nu au o grădină de legume. Cultivate profesional, în câmp sau în arii protejate, legumele pot genera venituri semnificative pentru fermieri.

Cum se clasifică legumele

Datorită varietatii uriașe, a fost necesar să le clasificăm după anumite criterii distinctive:

  • Legume bulboase (ceapă, usturoi, praz)
  • Legume curcubitacee (castraveți, dovlecei, pepeni)
  • Legume solanacee (tomate, ardei, vinete)
  • Legume frunzoase (salată, spanac, lobodă)
  • Legume rădăcinoase (morcov, pătrunjel, ridichi, sfeclă, țelină)
  • Legume tuberculifere (cartofi, topinambur)
  • Legume vărzoase (varză, conopidă, gulie)
  • Legume pentru condimentare (pătrunjel, mărar, leuștean, cimbru, hrean, tarhon etc).

Toate tipurile de legume pot fi cultivate în grădină, dar doar unele legume sunt potrivite pentru sere și solarii. Vorbim de culturi timpurii, semitimpurii sau târzii, în funcție de momentul vegetației și momentul semănării sau recoltării.

Mai presus de metoda aleasă, trebuie avută o mare grijă la selecția și pregătirea răsadurilor, a terenurilor, asolamentului, gestionarea culturilor și, cel mai important, protejarea legumelor de buruieni, boli și dăunători.

BASF sprijină fermierii de legume cu o gamă largă de produse inovatoare rezervate cultivării prielnice a legumelor pentru recolte bogate de înaltă calitate.

 Ivan Scutaru

Ivan Scutaru

Manager Vânzări

 Natalia Stratulat

Natalia Stratulat

Manager Marketing-Comunicare și Logistică

 Ștefan Marandici

Ștefan Marandici

Consultant tehnic

Mergi sus