Delan® - Elementul cheie în protecție
info produs

Mazăre

Mazărea se cultivă cel mai des în perioada primăverii dar, după apariția unor varietăți de soiuri, s-a observat posibilitatea semănării și toamna.

Mazărea nu are o rezistență foarte mare la temperaturi ridicate. Abia începând cu 5 grade Celsius este posibil ca semințele acesteia să germineze corespunzător. Uneori rezistă și la temperaturi puțin mai scăzute de 4 grade Celsius și maximum 30 de grade Celsius.

Planta de mazăre are nevoie de zile lungi și de mai multă lumină solară pentru fructificare.

Cunoașterea culturilor premergătoare este esențială înainte de a lua decizia de a înființa o cultură de mazăre. Acestea sunt acelea care pregătesc terenul și mai apoi îl părăsesc, cum ar fi rapița, cerealele păioase sau floarea-soarelui.

Planta de mazăre preferă solurile profunde, afânate, organice și bine drenate, de aceea se poate spune despre această cultură că are cerințe ridicate față de apa din sol. Această cultură realizează rotația o dată la 4 ani.

Cele mai des întâlnite boli care apar la planta de mazăre sunt rugina mazării, mana mazării, antracnoza mazării etc. Un pas important în combaterea dăunătorilor este cunoașterea lor: gărgărița semințelor, tripsul mazării, păduchele verde al mazării etc.

Pentru ca tu să dispui de mai mult ajutor, BASF oferă soluții și mijloace necesare pentru o cultură productive și sănătoasă.

 Ivan Scutaru

Ivan Scutaru

Manager Vânzări

 Natalia Stratulat

Natalia Stratulat

Manager Marketing-Comunicare și Logistică

 Ștefan Marandici

Ștefan Marandici

Consultant tehnic

Mergi sus