Credem în tehnologie, credem în InSunTM!

Hibrizi de floarea-soarelui de la BASF

vezi hibrizii

Viță de vie

Prezența viței de vie pe teritoriul Republicii Moldova este atestată din cele mai vechi timpuri.

În Republica Moldova sânt delimitate 4 regiuni de producere a produselor vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată (IGP): Codru, Ștefan Vodă, Valul lui Traian și Divin. Toate cele 4 IGP sânt protejate atât în Republica Moldova, cât și la nivelul UE.

Indiferent dacă vița de vie este cultivată pentru producția de vin sau de struguri de masă, calitatea este esențială. Pentru fiecare fermier este vital să obțină combinația potrivită de conținut de zahăr, acizi și aromatizanți, pentru a reuși să ofere struguri de înaltă calitate.

Factorii care influențează calitatea strugurilor:

  • Condițiile climatice
  • Alegerea terenului (calitatea terenului, expunerea)
  • Forma de reproducere și selecție a soiurilor este în funcție de factorii climatici
  • Calitatea materialului de plantare
  • Nutriția
  • Echipamentele folosite (pentru întreținerea terenurilor, tăieri, operațiunile în verde)
  • Protecția împotriva bolilor, dăunătorilor și buruienilor

Tot ce se investește și se face în podgorie influențează produsul final. BASF este conștient de faptul că nu se pot face compromisuri în ceea ce privește calitatea strugurilor, de aceea consideră protecția culturii de viță de vie un factor-cheie. Tocmai de aceea, BASF oferă viticultorilor produse inovatoare, menite să asigure o protecție eficientă și de încredere pentru cultura de viță de vie.

Inovație continuă pentru protecția viței de vie

Grupul BASF participă în mod activ, prin cercetare și inovații permanente, la progresul sectorului viti-vinicol. În fiecare an, BASF investește peste 300 de milioane de euro în activitatea de cercetare, având implicați peste 10.000 de cercetători și tehnicieni. Eforturile BASF se îndreaptă spre descoperirea noilor moduri de acțiune, noilor familii chimice sau concepte de protecție eficiente și responsabile față de oameni și, mai ales, față de mediu.

Așa cum știm cu toții, agenții patogeni se află într-o continuă evoluție. Însă același lucru este valabil și pentru produsele BASF. După strobilurine, BASF a lansat carboxamidele și benzofenonele, produse adresate viței de vie, ale căror moduri de acțiune asupra agenților patogeni sunt diferite față de cele ale substanțelor existente pe piață.

Totodată, activitatea noastră de dezvoltare și cercetare urmează același demers: un nou mod de acțiune, tehnologii inovatoare, care să deschidă câmpuri noi de activitate, în mod special pentru a limita apariția rezistenței. Grație inovațiilor viticultorii dispun în permanență de substanțe active și de soluții noi pentru a controla bolile viței de vie. Consultați oferta BASF și tehnologia propusă de noi pentru protecția viței de vie.

 Ivan Scutaru

Ivan Scutaru

Manager Vânzări

 Natalia Stratulat

Natalia Stratulat

Manager Marketing-Comunicare și Logistică

 Ștefan Marandici

Ștefan Marandici

Consultant tehnic

Mergi sus