Apa: sursă de viață și resursă importantă pentru agricultură.

Ce diferență poate face un singur fermier?

Fără îndoială, apa este o resursă importantă, iar protejarea ei reprezintă una dintre preocupările noastre principale. Agricultura folosește aproximativ 70% din resursele de apă proaspătă din lume. Folosirea apei în agricultură devine din ce în ce mai problematică, nu doar din cauza deficitului, dar și din cauza calității apei în anumite zone.

Noi, cei de la BASF, întrevedem o mare oportunitate pentru reducerea contaminării apei; îți punem la dispoziție sfaturi practice pe și în afara câmpului, pentru a preveni accidentele și poluarea nedorită a surselor de apă cu produsele noastre de protecție a plantelor.

Cea mai mare pondere a produselor de protecție a plantelor în corpuri de apă este reprezentată de surse directe de poluare, în special de folosirea pesticidelor. De altfel, aceste surse de poluare contribuie cu mai mult de 50% din substanțele active care intră în contact cu solul și apa de suprafață. Vestea cea buna este că aceste surse de poluare pot fi evitate complet.

Al doilea tip de poluare se referă la sursele de răspândire, în special cele prin care se realizează aplicarea PPP în câmp. Zonele critice sunt scurgerile prin efectul de eroziune, intrările prin intermediul sistemelor de drenaj și a derivei prin pulverizare.

Sfaturi pentru curățarea și utilizarea echipamentelor

Curățare mașină de stropit livada

  • Sfaturile BASF pentru utilizarea mașinii de stropit în livadă.
  • Cum se curăță mașina de stropit pomii.
  • Sfaturi curățare echipament protecție pentru fermieri.

Curățare echipament de stropit

Sfaturile BASF pentru echipamentul de stropit culturi de câmp: curățarea interioară și exterioară a mașinii de stropit, curățarea responsabilă a rezervorului și echipamententului de stropit pe câmp sau la fermă.

Utilizare echipament protecție fermieri

Sfaturile BASF pentru utilizarea responsabilă a echipamentului de protecție pentru fermieri: depozitare, îmbrăcare, curățare, folosire combinezon și spălare.

Măsuri simple, care fac o diferență uriașă:

  • Între 60-90% din contaminarea cu pesticide din ferme poate fi evitată prin curățarea mașinilor de stropit în câmp.
  • Curățați mașina de stropit atât în interior cât și pe exterior în câmp, la o distanță mai mare de 10 metri de corpurile de apă și fântâni.
  • Dacă parcela sau câmpul pe care lucrați se învecinează cu o apă de suprafață, folosiți cu precădere duze anti-drift și păstrați o zonă tampon (netratată) de cel puțin 5 metri cu vegetație permanentă, de-a lungul marginii apei.
  • Evitați aplicarea produselor de protecție a plantelor pe zonele desecate, cu 48 de ore înaintea precipitațiilor.

Surse de răspândire a poluării apelor

Vezi care sunt procesele și sursele care pot genera poluarea apelor și cum putem evita răspândirea nedorită a pesticidelor.

Vezi care sunt procesele și sursele care pot genera poluarea apelor și cum putem evita răspândirea nedorită a pesticidelor.

Mergi sus