Credem în tehnologie, credem în InSunTM!

Hibrizi de floarea-soarelui de la BASF

vezi hibrizii

Ovăz

Considerat inițial o buruiană, ovăzul a fost introdus ulterior în agricultură, după grâu și orz, iar planta s-a adaptat bine solurilor precare și climelor aspre.

Există multe plante precursoare potrivite pentru cultivarea ovăzului, inclusiv mazăre, fasole, soia, năut și in pentru ulei, sau in și canola pentru fibre; cartofi de vară, floarea-soarelui, hibrizi timpurii de porumb și culturi furajere. Recoltele medii înainte de recoltarea ovăzului sunt pășunea din primul an, porumbul și cartofii de toamnă. Nu se recomandă cultivarea sfeclei de zahăr și a porumbului după recoltarea ovăzului.

BASF oferă cele mai bune solutii pentru bolile de ovăz din sezonul de vegetație care includ: făinarea, sfâșierea frunzelor, rugina neagră, septorioza, mozaicul dungat al orzului, piticirea ovăzului, rugina coronată a ovăzului, micoze precum tăciunele zburător al ovăzului, arsura ovăzului.

În funcție de condițiile de creștere, producția de ovăz variază între 2000 și 3000 kg la hectar. Raportul de paie este de 1:2. Pe lângă identificarea momentului optim de semănat, trebuie asigurate condiții adecvate pentru creșterea ovăzului. Nu în ultimul rând, trebuie acordată o grijă sporită protejării culturilor de ovăz împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor, care pot avea un impact semnificativ asupra producției.

Oricare ar fi provocarea, BASF are experiența, cunoștințele și soluțiile necesare pentru a vă proteja investiția în ovăz, de la semințe până la recoltare. Cu ajutorul nostru profitați la maximum de culturile voastre!

 Ivan Scutaru

Ivan Scutaru

Manager Vânzări

 Natalia Stratulat

Natalia Stratulat

Manager Marketing-Comunicare și Logistică

 Ștefan Marandici

Ștefan Marandici

Consultant tehnic

Mergi sus