Credem în tehnologie, credem în InSunTM!

Hibrizi de floarea-soarelui de la BASF

vezi hibrizii

Secară

În rândul fermierilor, secara este tot mai populară, deoarece este compatibilă cu solurile nefavorabile pentru culturile de grâu.

Cu toate că este o cultura care poate fi cultivată în majoritatea zonelor din țară, doar în zonele de depresiune intramontană și submontană are nivelul cel mai ridicat al productivității.

Din punct de vedere chimic, secara este foarte asemănătoare cu grâul, fiind a doua cereală panificabilă.

Tipuri de soluri:

  • Cele mai dezvoltate producții sunt în zonele răcoroase și umede unde secara se poate planta în asolament după plantele leguminoase sau perene, precum in, orzoaică sau cartoful timpuriu.
  • Dacă sunt fertilizate cum trebuie în aceste zone, plantele de secară pot fi cultivate doi ani la rând pe același pământ, doar în condiții optime de tratament și prevenție împotriva agenților patogeni.
  • După cartoful timpuriu, fasoliță sau lupin, secara asigură producții mari, mai ales în zonele cu sol nisipos.
  • După cultivarea secarei pot urma culturi de primăvară, în zonele răcoroase și umede. Pe solurile nisipoase în schimb, după secară, se poate cultiva pepene verde, porumb sau furajer.

Este esențial ca semănatul să se realizeze în epoca optimă și să existe condiții potrivite pentru plantația secarei. În acceași măsură trebuie să ții cont de prevenția împotriva bolilor, dăunătorilor și al buruienlor care pot avea impact negativ asupra producției.

BASF îți asigură sprijin și soluții care au la bază experiență și cercetări realizate de-a lungul anilor, pentru ca investiția ta să fie profitabilă și să obții un nivel maxim din fiecare hectar. Randamentul ridicat și calitatea superioară îți sunt asigurate în timp ce muncești pentru atingerea scopurilor tale.

 Ivan Scutaru

Ivan Scutaru

Manager Vânzări

 Natalia Stratulat

Natalia Stratulat

Manager Marketing-Comunicare și Logistică

 Ștefan Marandici

Ștefan Marandici

Consultant tehnic

Mergi sus