Revystar®

Eliberează-te de grijile provocate de vreme!

vezi detalii

Oleaginoase

Pentru culturi de calitate este nevoie de multă muncă din partea fermierilor. BASF oferă fermierilor sprijin și încredere prin tehnologii inovatoare. Cererea mare pentru oleaginoase i-a determinat pe fermieri să se reprofileze pe acest tip de culturi mult mai profitabile.

Iată ce ar trebui să știți, dacă vă doriți să începeți să cultivați aceste plante – soia, rapiță sau floarea-soarelui.

Soia

Este utilizată atât în hrana animalelor, fiind o sursă important de protein, cât și în producția de biodiesel.

BASF a dezvoltat o gamă largă de soluții ce vin în ajutorul agricultorilor de soia care au drept obiectiv recolte prospere. Dezvoltăm soluții noi pentru a gestiona eficient resursele, cu ajutorul unui concept inovator numit Functional Crop Care.

Ne concentrăm pe dezvoltarea unor noi variante de semințe care să poată susține sănătatea semințelor precum și potențialul de producție. HiCoat® Super Soy este ultima inovație în materie de tehnologie pentru imunizarea semințelor de soia cu bacterii fixatoare de azot. BASF a scos de piață inoculanți pentru leguminoase în urma cercetărilor amănunțite în domeniul tratamentelor biologice. Suntem printre lideri în producția acestora pentru leguminoase dar și în cercetare și dezvoltare.

Rapiță

Cererea pentru planta de rapiță este din ce în ce mai mare, deoarece din ea se pot produce atât combustibil (biodiesel), cât și ulei de calitate. Cultura prezintă particularități care trebuie tratate cu atenție, dar fermierii trebuie să fie optimiști fiindcă tehnologia tot mai avansată promite să ajute la maximizarea producției.

Hibrizii care sunt bine adaptați la condițiile de climă și care au un potential mare de producție sunt cei preferați de către fermieri. Pe piață există două categorii de hibrizi pentru rapiță: de tip Clearfield® și convenționali.

Floarea-soarelui

Este una dintre culturile oleaginoase care iese în evidență datorită faptului că asigură un randament maxim de ulei la o unitate de suprafață. Semințele provin din hibrizi și soiuri moderne, prezentând proprietăți gustative și nutritive de calitate înaltă, cu grăsimi între 50-54%.

Fiecare hibrid de floarea-soarelui are propriile cerințe din punct de vedere al zonelor de cultivare și al potențialului de producție. Aceștia se aleg în funcție de scopurile fermierilor și al solului.

Dacă este îngriită corespunzător, floarea soarelui poate atinge o calitate superioară iar producția este mare. În același timp, recolta poate fi afectată în proporție de 50% din cauza buruienilor. În acest sens, s-au făcut cercetări pentru a găsi soluții alternative pentru hibirizii rezistenți la erbicid. Începând cu anii 2000, BASF desfășoară un program ce are ca scop crearea unui sistem de diminuare a toleranței plantelor de floarea-soarelui la erbicide și de creștere a producției.

În anul 2006, în urma îmbunătățirii tehnicilor de ameliorare convențională, s-a obținut Clearfield® Plus, o linie de floarea-soarelui inovatoare, nemodificată genetic.

Culturi asemănătoare

 Ivan Scutaru

Ivan Scutaru

Manager Vânzări

 Natalia Stratulat

Natalia Stratulat

Manager Marketing-Comunicare și Logistică

 Ștefan Marandici

Ștefan Marandici

Consultant tehnic

Mergi sus